Wie ik ben

Ik ben Margrete Vijlbrief en sinds 1988 woon ik in Ede.

Ik ben moeder van 4 uitwonende kinderen.

In mijn leven ben ik de nodige hobbels tegengekomen, die ertoe geleid hebben op zoek te gaan naar heling voor mijzelf. Daarbij kwam heel duidelijk naar voren dat ik het zelf wilde doen, dat het allemaal op mijn eigen tempo moest gebeuren. Ook belangrijk voor mij was dat ik aan kon geven wat ik nodig had.

Eigenwijzigheid en alles ‘zelf’ willen oplossen waren mijn drijfveren om door te gaan. Hierbij waren de kunstzinnige vormen een grote ondersteuning voor mij. Dit uitte zich o.a in schilderen en beeldhouwen, maar ook door het volgen van bepaalde cursussen die in eerste instantie voor mijzelf waren. Dit om een beter inzicht te krijgen en hierdoor een beter grip op mijn leven. Voor sommige cursussen, die ik heb gevolgd, stamt de belangstelling al vanuit mijn jeugd, zoals de voetreflexzonetherapie en Reiki.

De cursussen kwamen meestal op een bepaalde manier op mijn pad. Op een gegeven moment heb ik geleerd om naar het ‘toeval’ te luisteren en het te volgen. Er wordt wel eens gezegd; “toeval bestaat niet”. Maar voor mij was het wel degelijk van toepassing. Ik rolde van het ene in het andere, alles vulde elkaar aan, mooier kon het niet. Deze cursussen en een aantal bijzondere mensen die ik hierdoor ontmoet heb, hebben bijgedragen tot mijn herstel, mijn heling.
Na vele jaren van gezondheidsproblemen heb ik nu een goede balans gevonden, heb ik leren omgaan met mijn ‘eigen-aardigheden’ en leer ik weer genieten van mijn pad. Een pad dat altijd aandacht en ontwikkeling nodig zal blijven houden en nooit af zal zijn. Het is een uitdaging en een stimulans geworden voor mijn leven.

Op wegVoor mij is nu ook de tijd gekomen dat ik naar buiten kom met al mijn ervaring en kwaliteiten, zodat ook anderen hiervan kunnen profiteren en genieten.
Hier vanuit ben ik begin 2004 gestart met mijn praktijk en sinds 2006 met het geven van kristalcursussen.
Voor mij weer een stukje ontwikkelingsweg, waarbij het fijn is als ik voor andere mensen er kan zijn, een stukje mee kan lopen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk dat kan zijn.

Wil je meer weten over mijn opleidingen en therapeutische achtergrond, klik dan hier